Koronavirüsten KKTC’de ilk ölüm

KKTC’de koronavirüsten ilk ölüm dün gerçekleşti, 67 yaşındaki Alman turist Bruno Gaffiend Jabusch yoğun bakımda hayatını kaybetti. Alman turistin aynı zamanda KOAH ve hipertansiyon hastası olduğu açıklandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Koronavirüsten KKTC’de ilk ölüm

61 vakanın bulunduğu KKTC’de Alman turistler ilk Koronavirüs teşhisi yapılan hastalardandı. Ülkeye turistik amaçla gelen 850 kişilik Alman turist kafilesi içinde 28 turiste virüs tespit edildi. 26’sı iyileşti ve taburcu edildi. 848 turist geçen hafta ülkelerine dönerken, 2 Alman turist KKTC’de yoğun bakımda kaldı.

KARPAZ KARANTİNADA

Kısmi sokağa çıkma yasağının uygulandığı KKTC’de Alman turistlere tur şoförlüğü yapan bir Kıbrıslı Türk’te tespit edilen virüs, şoförün yaşadığı Karpaz yarımadasının tam karantinaya alınmasına neden oldu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER