Korhan Hoca muamması başa döndü

Prof. Korhan Berzeg’in Gönen’de esrarengiz şekilde kaybolmasından 312 gün sonra kimlikleri, kıyafeti ve bazı kemik parçaları evine 4 km. mesafede bulundu. Ancak soru işaretleri bitmedi. Kemiklerin kimlik tespiti için DNA incelemesi yapılacak. Adli Tıp ve emniyet uzmanları gelişmeyi Hürriyet’e yorumladı...

HÜRRİYET HÜRRİYET
Korhan Hoca muamması başa döndü

ABD’deki Dünya Bankası’ndan emekli olduktan sonra İstanbul Büyükada’da yaşamaya başlayan Prof. Dr. Korhan Berzeg 17 Haziran 2023 günü esrarengiz şekilde kaybolarak Türkiye’nin gündemine gelmişti. Berzeg Balıkesir’in Gönen ilçesi Armutlu Mahallesi’ndeki yazlık evinden sabah yürüyüşe çıktıktan sonra bir daha haber alınamamıştı. Yüzlerce kişiyle sürdürülen arama çalışmaları 130 gün sonra sonlandırılmıştı. 84 yaşındaki profesörün esrarengiz kaybıyla ilgili kaçırılma, cinayet ve kaybolup hayatını kaybetme senaryoları ortaya atılmıştı. Önceki gün ise Gelgeç Mahallesi Muhtarı Ahmet Gülay, dere kenarında Berzeg’e ait kimlik, kredi kartı ve pantolon ile kemik parçaları bulmuştu. Muhtar, ”Mahallemizin suyunda sorun oldu. Boruların geçtiği güzergâhı ararken kıyafetleri gördük. Cebinden Korhan Berzeg’in toplu ulaşımda kullandığı kart çıktı” dedi. Bölgede arama çalışmaları yeniden başlarken uzmanlar yeni gelişmeyi Hürriyet’e şöyle yorumladı:

KEMİKLER ONA AİT OLMAYABİLİR

Prof. Dr. Nevzat Alkan (Adli Tıp Uzmanı): “Ceset bu kadar kısa sürede kemik haline gelmez. En az 5 yıl geçmesi lazım kemik haline gelmesi için. Ama kemiklerin yanında Korhan Berzeg’in kimliklerinin bulunması da kafa karıştırıcı. Düşme sonucu ölseydi, hayvanlar parçalasa bile köpekler mutlaka cesedin kokusunu alırdı. Eğer olay cinayet ise, elbise parçalarında yabancı kişiye ait doku örnekleri varsa DNA tespiti yapılabilir. Her anlamda şaşırtıcı bir olay.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER