Konya'da Çumra ilçesinde 10'un üzerinde obruk oluştu! 'Vatandaşlar için tehlike arz ediyor'

Konya’nın Çumra ilçesinde 3 farklı bölgede, 10’un üzerinde obruk ve yer yarıkları oluştu. Prof. Dr. Fetullah Arık, "Bu bölgede içinde bulunduğumuz alanda ilk defa obruk gözleniyor. Zemine aşırı su girişiyle oluşmuş obruklar. Şu anda meydana gelmiş obruklar vatandaşlarımız için tehlike arz ediyor. Kanal içerisinde benzer çökmelerin yaşanabileceğini tahmin ediyoruz. DSİ konuya müdahale ediyor, obrukları doldurmaya çalışıyor" diye konuştu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Konya'da Çumra ilçesinde 10'un üzerinde obruk oluştu! 'Vatandaşlar için tehlike arz ediyor'

Konya'nın Çumra ilçesi Çarşamba Çayı tabanında 10’un üzerinde irili ufaklı obruk oluştu. Obrukların oluşmasının ardından harekete geçen DSİ ekipleri, Apa Barajı’ndan ovaya aktarılan 54 metreküplük su çıkışını 15 metreküpe indirerek, obruk oluşan bölgelere verilen suyu başka bir kanala aktardı. DSİ ekipleri, obruklara kamyonlarla getirdikleri kayaları boşaltıyor. Obrukların üstü kapatıldıktan sonra barajdan verilen su çıkışının eski haline döneceği öğrenildi.

Bölgede incelemelerde bulunan Konya Teknik Üniversitesi Obruk Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fetullah Arık, “Gökhüyük, Doğanlı ve Dineksaray bölgelerinde obruklar meydana geldi. Bazı yerlerde yer yarıkları da görülüyor. Burada obruklar ve yer yarıkları şeklinde bir kombinasyon görülmekte. Buradaki toprak kanal Çarşamba Çayı’nın güzergahı üzerinde. Altta insuyu formasyonu, diye tanımladığımız su ile karşılaştığında çözülebilir nitelikte birimlerden oluşan bir birim var. Bütün obrukların çoğunluğu da bu birim içinde” diye konuştu.

‘VATANDAŞLAR İÇİN TEHLİKE ARZ EDİYOR’

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER