Kolombiya'da FARC depremi: Başsavcı istifa etti

Kolombiya Başsavcısı Nestor Humberto Martinez, Özel Barış Hukuku (JEP) mahkemesinin eski Kolombiya Devrimci Silahlı Güçlerinin (FARC) sembol isimlerinden Jesus Santrich'in serbest bırakılması kararına tepki olarak istifa etti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kolombiya'da FARC depremi: Başsavcı istifa etti

Kolombiya hükümeti ve FARC arasında imzalanan barış anlaşmasının en kilit kurumlarından JEP'in gerçek ismi Seuxis Paucias Hernandez olan ve uyuşturucu ticareti suçlamasıyla tutuklu bulunan Santrich'in serbest bırakılmasını talep eden ve ABD'ye gönderilmesinin önüne geçen kararı, ülke başsavcısının istifasına neden oldu.

JEP'in "Santrich'in derhal serbest bırakılması" kararı sonrası kameralar karşısına geçen Martinez, istifa ettiğini ve kararından vazgeçmeyeceğini söyledi.

Martinez, "JEP'in hukuk devletine meydan okumasını desteklemeyeceğim." dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER