Kızıl kent Atina

Afrika’dan gelen çöl tozu, rüzgârların etkisiyle Atina’nın üzerine çöktü. Çöl tozunun etkisi altına giren Yunan başkentinden gelen fotoğraflar ‘kızıl gezegen’ Mars’ı andırdı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kızıl kent Atina

Mitolojide Yunanistan’ın başkenti Atina’nın yılın 300 günü güneşli, gökyüzünün de bulutsuz ve mavi olduğundan bahsedilir. Oysa Atinalılar iki gündür güne mavi değil, turuncu bir gökyüzü ile uyanıyorlar. Afrika’dan gelen çöl tozu, rüzgârların etkisiyle Atina’nın üzerine çöktü. Şehrin üzerine çöken toz bulutu görüş mesafesini etkilerken, Yunanistan Göğüs Hastalıkları Derneği, atmosferdeki çöl tozu parçacıklarının solunum rahatsızlığı olanlar için tehlike arz ettiği uyarısında bulundu.

Kızıl kent Atina - Resim : 1

Açıklamada, solunum sorunu ve kalp rahatsızlığı olanların açık havaya çıkmamaları, evlerinde pencerelerini kapalı tutmaları ve maske kullanmaları çağrısı yapıldı. Atina Rasathanesi Araştırmalar Enstütüsü turuncu gökyüzüyle ilgili, “Güneş, batış sürecinde alçalmaya başladığında, ışınları atmosferdeki toz tabakasının üzerine düşüyor. Böylece gökyüzünde, benzerini büyük yangınlarda ve yanardağ patlamalarında rastladığımız turuncu renk oluşuyor” açıklamasında bulundu. Atina’nın üzerine çöken çöl tozunun, bugünden itibaren dağılması bekleniyor.

Kızıl kent Atina - Resim : 2

ÇÖL TOZU TÜRKİYE’DE

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER