Kira artışı fren yaptı

Ülke genelinde kiralar cep yakmaya devam ederken artış hızında yavaşlama dikkat çekti. Şubat ayı verilerine göre, kiralar yıllık yüzde 74 arttı ve son iki yılın en yavaş artışı gerçekleşti. Üç büyük ilde kira artışında İstanbul son sırada.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kira artışı fren yaptı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verileri, konut fiyat artış hızında ciddi gerileme olduğunu ortaya koydu. Son açıklanan ocak ayı fiyat endeksine göre, yıllık yüzde 68 artışla son 25 ayın en düşük oranı görüldü. Artan fiyatlar, yüksek faiz ve farklı yatırım araçlarına geçişler talepte ve fiyatlarda etkisini gösterdi. Peki son yıllarda fahiş artışlar ve yasal zam sınırı ile tartışılan kiralardaki seyir nasıl? Gayrimenkul değerleme platformu Endeksa’nın raporuna göre; Şubat 2024 itibarıyla ülke genelinde son iki yılın en yavaş kira artışı gerçekleşti.

3 BÜYÜK İLDE YAVAŞLAMA VAR

Endeksa’nın Hürriyet için hazırladığı raporda şu veriler dikkat çekti:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER