Refah’a operasyona hazırlanan İsrail’den Gazze’ye 15 dev çadırkent planı

İsrail, ‘Hamas’ı bitirmek için’ 1.4 milyon Filistinlinin sığındığı Refah’a kara saldırısı planlarken ABD ve İsrail istihbarat yetkilileri Mısır’da buluştu. İsrail’in Refah’taki sivillerin tahliyesi için Gazze Şeridi’nin sahil kesimine 15 dev çadırkent kurulmasını ve yetkinin de Mısır’da olmasını önerdiği bildirildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Refah’a operasyona hazırlanan İsrail’den Gazze’ye 15 dev çadırkent planı

İsrail’in Gazze Şeridi ve Mısır sınırındaki Refah kentine operasyon düzenleyeceği duyurusunun ardından uluslararası toplumdan uyarılar ve tepkiler gelirken, Tel Aviv yönetiminin operasyon öncesi bölgedeki siviller için “çadır kente tahliye” formülü üzerinde çalıştığı öne sürüldü. Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin haberine göre, ABD, İsrail ve arabulucu ülkelerin istihbarat yetkililerinin Mısır’ın başkenti Kahire’de ateşkes görüşmeleri için bir araya gelecekleri toplantıda Gazze’nin güneybatısındaki sahil şeridi etrafına çadır kentler kurulması önerisi gündeme getirilecek.

25 BİN ÇADIRLI KAMPLAR

WSJ’ye konuşan Mısırlı yetkililer, İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneybatısında sahil kıyısında yer alan Al Mawasi ve Şarm Park çevresine her biri 25 bin çadırdan oluşan 15 çadır kenti kurmayı planladığını aktardı. Tel Aviv yönetimi, bölgedeki kampların ve sahra hastanelerinin kurulmasında Mısır’ın yetkili olmasını isterken, projenin finansmanını ise ABD ve Arap ülkelerinin karşılamasını bekliyor. Yaralıların Gazze’den çıkarılması konusunda ise Mısır ve İsrail’in koordineli çalışacağı aktarılıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER