Kaş Düşüklüğü Problemi Yaş Aldıkça Artabilir!

Yaşlanma kaçınılmaz bir süreçtir ve vücudumuzun pek çok bölgesini etkiler. Bu süreç, genellikle ciltte kırışıklıklar, elastikiyet kaybı ve sarkmalar olarak görülür. Ancak, bazen göz ardı edilen bir durum olan kaş düşüklüğü, yaşlılık belirtilerinden biri olarak karşımıza çıkabilir. Özellikle ilerleyen yaşlarda kadınları rahatsız eden kaş düşüklüğü problemi ile ilgili merak edilenleri Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, anlattı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kaş Düşüklüğü Problemi Yaş Aldıkça Artabilir!

Kaşlar, yüzün mimiklerini belirginleştiren ve ifadeyi tamamlayan önemli bir öğedir. Ancak, yaşla birlikte kaşların seyrelmesi, incelmesi ve hatta aşağı doğru sarkması kaş düşüklüğüne neden olabilir. Bu durum, yüzde yorgun, üzgün veya yaşlı bir görünüm oluşturabilir.

Kaş düşüklüğü, yaş alma belirtilerinden biri olarak karşımıza çıkabilir

Kaş düşüklüğü, yaşlanmanın doğal bir sonucu olmakla birlikte, çeşitli faktörlerin etkisi altında artabilir. Bunlar arasında genetik yatkınlık, güneşe maruz kalma, sigara içme, cilt elastikiyetinin azalması ve yaşlanma sürecindeki hormonal değişiklikler yer alabilir. Ayrıca, kaş düşüklüğü bazen yüzdeki kasların zayıflaması veya kemik yapısındaki değişikliklerle de ilişkilendirilebilir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER