Karikatüristlerden vefa örneği

Tekin Aral’ın yazdığı, Latif Demirci’nin çizgileriyle hayat verdiği, 70 ve 80’li yıllarda Fırt Dergisi’nde yayınlanan Arap Kadri karikatürleri film oldu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Karikatüristlerden  vefa örneği

Tekin Aral’ın ölüm yıldönümü olan 19 Nisan’da (bugün) vizyona giren “Arap Kadri” filminin galası önceki akşam Etiler Alkent’teki ING Cinecity’de yapıldı. Filmin oyuncularının hazır bulunduğu gala gecesine ünlü karikatüristler Hasan Kaçan, Ergün Gündüz, Behiç Pek, Suat Özkan, Yılmaz Okumuş ve Varol Yaşaroğlu da katıldı.

Gösterim öncesi soruları yanıtlayan başrol oyuncusu Ahmet Mümtaz Taylan, “Tekin Aral ve Latif Demirci’nin emeğiyle, lezzetle okuduğumuz naif karakterlerin sinemaya aktarılınca nasıl olacağını görmek istedik. Biraz da yeni kuşağın bu karakterleri tanımasını istedik” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER