Kahvaltı savaşlarında 2. perde

Dr. Mehmet Öz “Kahvaltıya ihtiyaç yok” dedi, tıp dünyası ikiye bölündü. Ama daha tartışmaların biri bitmeden yenisi başladı: Geleneksel Türk kahvaltısı var mı?

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kahvaltı savaşlarında 2. perde

Uzman Dr. Ender Saraç, Dr. Mehmet Öz’ün aksine “Amerikalılar kendi bilgilerini kendisine saklasın” diyerek ‘Kahvaltıdan vazgeçmeyin’ mesajı verdi. Ancak Saraç’a göre ‘Geleneksel Türk kahvaltısı’, fırından yeni çıkmış anne böreği, dumanı üstünde çıtır çıtır simit, çörekler, gözleme değil... Saraç’ın önerdiği kahvaltı bol yeşillik ve protein ağırlıklı:

“Hangi yöreye bakacak olursanız olun, illa masada bol yeşillik, maydanoz, roka, dereotu, zahter, kuzu kulağı, tere vardır. Üzerine bol zeytinyağı ve limon sıkılarak tüketilir. Sofranın olmazsa olmazı ise yumurta! Haşlanmış olabilir ya da peynirli büyük bir omlet yaz ise taze domateslerden yapılan bir menemen, yöresine göre çökelek, lor, çivril, keçi peyniri, yeşil-siyah zeytin, sucuk ya da sucuk içi, domates, salatalık, soğuk sıkım zeytinyağı ve hatta köy tereyağının da olduğu bir kahvaltı sofrası. Beyaz ekmek yok, ekşi mayalı 1 dilim ekmek... (sadece 1 dilim) İşte bizim geleneksel Türk kahvaltımız bu...

‘EKMEKSİZ DOYMAM’ FORMÜLÜ

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER