Kadir Tapucu: Son nefesime kadar beste yapacağım

Kadir Tapucu, uzun bir aradan sonra 10 şarkılık “Kılıçsız Merasim” adlı yeni albümünü çıkardı. Tapucu ile albümünü ve müziğin hayatındaki yerini konuştuk.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kadir Tapucu: Son nefesime kadar beste yapacağım

◊ En başa dönersek eğer müzik hayatınız nasıl başladı?

- Dedem Şanlıurfa’nın önemli üstatlarının müzik hocalarından udi bestekar Vaveyli Mustafa Çavuş. Babam TRT İstanbul radyosu ses sanatçısı, söz yazarı ve besteci Yavuz Tapucu. Annem de plaklarında Orhan Gencebay, Arif Sağ’ın bağlamasıyla eşlik ettiği, albümleri olan bir sanatçıydı. Dolayısıyla doğuştan sanatla iç içe bir yaşam içerisinde buldum kendimi. Babamın bağlamasıyla tanıştığımda daha 3 yaşındaydım. 11 yaşından itibaren o dönemlerde popüler olan düğün salonlarında insanların mutluluklarına tuz biber oluyor ailece sahneye çıkıyorduk. 12 yaşında bongo çalıyordum. Gülden Karaböcek’in söylediği “Ya Tam Sev Ya Bırak”ı yazdım. Hemen ardından Hüseyin Altın’ın “Bitirim”i kaleme aldım. Hem tahsil hayatım hem de müzisyenliğim devam etti. Rahmetli Müslüm Gürses’e de sahnede ritim saz çaldım.

◊ Gazetecilik yaptığınız değil mi...

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER