Kadınlara iş garantili kaynakçı kursu

Antalya’da sanayideki kadın istihdamının artırılması için başlatılan projede çelik kaynakçılığı kursu açılıyor. İstihdam garantisi verilirken maaşın 30 bin TL olması bekleniyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kadınlara iş garantili kaynakçı kursu

Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde (AOSB) kadın istihdamının artırılmasına yönelik yeni bir program başlatan OSB Eğitim Merkezi, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile güçbirliği yaparak iş arayan kadınlara istihdam garantili çelik kaynakçılığı kursu vermeye başlayacak. Kurs sonrası alınacak belgenin uluslararası geçerliliğe sahip olacağını söyleyen Antalya OSB müteşebbis heyet üyesi Canan Keskin Gürkan, “İlk olarak sanayi sektörüne daha fazla kadını çekebilmek ve iş arayan bireylere bölgemizdeki iş imkânlarını tanıtmak için firmalarımızda çalışan kadınların kariyer hikâyelerinden ve mesleki başarılarından oluşan ‘iş arayan, meslek edinmek isteyen kadınlarımıza’ ücretsiz bir şekilde çelik kaynakçılığını öğretip firmalarımızda istihdam edeceğiz” dedi.

Kadınlara iş garantili kaynakçı kursu - Resim : 1

BAŞVURULAR 3 MAYIS’TA BİTİYOR

Eğitimlere başvuru yapan kadınların mülakata alınacağını kaydeden Gürkan, “Eğitimlere yoğun bir talep bekliyoruz. O yüzden bir mülakat sürecimiz olacak. Ve bu süreçte TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, ATSO, Çalışma ve Milli Eğitim Müdürlüğü’yle işbirliği yapacağız. Kadınlarımız çelik kaynakçılığı alanında 106 saat mesleki teknik eğitim alacak. Eğitim süresince ulaşım, yemek, eğitim ve belgelendirme hizmetlerinin tamamı ücretsiz olacak. Bu eğitime başvuru yapmak isteyen 18-44 yaş arası işsiz ve yeni meslek edinmek isteyen kadınlarımız kursiyer kayıtlarını 3 Mayıs 2024 tarihine kadar https://www.antalyaosb.org.tr/tr/egitim/istihdam-garantili-celik-kaynakciligi-kursu/280 linkinden gerçekleştirilebilir” diye konuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER