Japonya seferine çıkan Kınalıada korveti Somali’de

Türk donanmasına ait TCG Kınalıada korveti, önceki gün iki günlük bir ziyaret için uğradığı Somali’nin başkenti Mogadişu’da coşkuyla karşılandı. Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, iki ülke arasındaki imzalanan işbirliği anlaşmalarını hatırlatarak Türkiye’ye teşekkür etti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Japonya seferine çıkan Kınalıada korveti Somali’de

TÜRKİYE ile Japonya arasındaki ilişkilerin tesisinin 100’üncü yıldönümü ve Ertuğrul Fırkateyni’nin Japonya seyrinin 134’üncü yıl dönümü dolayısıyla Uzak Doğu seferine çıkan Kınalıada korveti, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Somali’nin başkenti Mogadişu’daydı. Somali ve Türk hükümetleri arasında savunma ve ekonomi alanlarında imzalanan anlaşmanın iki ay sonrasında bir Türk savaş gemisinin Somali’yi ziyaret etmesi dikkat çekerken karşılama törenine Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, Somalili bakanlar ve Türkiye’nin Mogadişu Büyükelçisi Alper Aktaş katıldı.

TÜRKİYE’YE MİNNETTARIZ

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, törende gerçekleştirdiği konuşmada Türkiye’ye minnettar olduğunu dile getirerek Ankara ile Mogadişu arasında imzalanan anlaşmayı hatırlattı. “Türkiye, ülkemiz ve toprak birliğimizin korunması açısından işbirliğine güvenebileceğimiz dost ve kardeş bir ülkedir” değerlendirmesinde bulunan Somali lideri Hasan Şeyh Mahmud, Türkiye sayesinde Somali’nin kendi denizlerini tek başına koruyabilecek kapasiteye ulaşacağını dile getirdi. Başbakan Hamza Abdi Barre de benzer şekilde anlaşmayı “tarihi” olarak nitelendirerek Türk hükümetine ve halkına Somali hükümetine ve halkına verdikleri istikrarlı destekten dolayı teşekkür etti. Büyükelçi Aktaş ise Somali’nin egemenliği ve toprak bütünlüğünün korunması kapsamında Türkiye’nin desteğini kararlılıkla sürdüreceğini ifade etti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER