Merkez Bankası faiz kararını ne zaman açıklayacak?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı pek çok ki tarafından heyecanla bekleniyor. Dolar, altın ve borsa yatırımcıları kasım ayındaki TCMB faiz kararını büyük bir merakla bekliyor. Ekonomistlerin faiz beklentisi de ortaya çıktı. İşte Merkez Bankası’nın faiz kararı açıklama tarihi...

PARADURUMU PARADURUMU
Merkez Bankası faiz kararını ne zaman açıklayacak?

Kasım ayı Merkez Bankası kararı, ekonomistler ve yatırımcıların odak noktası haline geldi. Dolar ve altın gibi birçok yatırım aracını etkileyen Merkez Bankası faiz kararı, ekim ayında %35'e yükselerek piyasalarda dikkat çekmişti. Peki, kasım ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Merkez Bankası faiz kararını ne zaman açıklayacak?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun Kasım ayı toplantı takvimi belirlendi. Beklenen karar 23 Kasım 2023 Perşembe günü saat 14.00'te açıklanacak.

Merkez Bankası faiz kararını ne zaman açıklayacak? - Resim : 1

Ekonomistlerin faiz beklentisi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına yönelik AA Finans'ın düzenlediği beklenti anketine katılan ekonomistlere göre, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının (politika faizi) 250 baz puanlık bir artışla yüzde 37,50'ye çıkartılması bekleniyor.

AA Finans tarafından gerçekleştirilen anket, 23 Kasım Perşembe günü yapılacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı öncesinde ekonomistlerin beklentilerini ortaya koydu. Anket, 12 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı. Katılımcı ekonomistlerin politika faizinde beklediği değişiklik medyanı, 250 baz puanlık bir artış yönlü oldu.

Anket sonuçlarına göre, ekonomistlerin politika faizi beklentileri 250 ila 500 baz puan arasında değişiyor ve bu aralıktaki öngörüleri yüzde 37,50 ile yüzde 40,00 arasında bulunuyor. Yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise ekonomistler arasında yüzde 40,00 olarak belirlendi. Geçtiğimiz ayki Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında alınan kararla politika faizi 500 baz puan artırılarak yüzde 30'dan yüzde 35'e çıkarıldı.

TCMB ekim ayı faiz kararı,

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, ekim ayındaki toplantısında, politika faizini beklentilere paralel olarak 5 puan artırarak yüzde 35'e çıkardı. Banka, aylık enflasyonun ana eğiliminde düşüş beklediğini ifade ederek, parasal sıkılaşmanın ihtiyaç duyulduğu zaman ve ölçüde kademeli olarak güçlendirileceğini vurguladı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER