İYİ Parti’de davetli krizi

Yarın yapılacak İYİ Parti kongresi öncesinde taraflar arasında davetli krizi çıktı. Salon kapasitesi gerekçe gösterilerek davetli sayısını kısıtlayan karara adaylar tepki gösterdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İYİ Parti’de davetli krizi

İYİ Parti, 5. Olağanüstü Kurultayı’nı yarın saat 11.00’de ATO Congresium’da yapacak. 1311 delegenin katılması beklenen kurultay öncesi taraflar arasında yaşanan anlaşmazlıklar dikkat çekti. Hukuk ve Seçim İşleri Başkanı Hakan Şeref Olgun, “Salonun fiziki şartları ve kapasitesi dikkate alınarak delegeler, il, ilçe ve belediye başkanlarımız ile önceki dönem vekillerimiz dışında katılımcı davet edilmemesi kararlaştırılmıştır” açıklamasını yaptı. Bu karar adaylar tarafından tepkiyle karşılandı. Tolga Akalın sosyal medya mesajında, “5 Mayıs 2016 günü karşımıza polis barikatları ve TOMA’ları çıkaranlar, bugün de seyircisiz kongre teşebbüsünde bulunuyorlar” dedi.

 SALON 3 BİN KİŞİLİK

Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz ise, “Seyircisiz kararı tartışmaya açılmamıştır. Ne fikrimiz sorulmuş ne de konuya ilişkin bir tartışma açılmıştır” tepkisini gösterdi. Meral Akşener’in eski başdanışmanlarından Murat İde ise “Kongreye 1400 kişi davet edilecekmiş. ATO’nun salonu 3 bin kişilik” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER