İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar! Ahlam Albashır'e 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısı davasında Ahlam Albashır “Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak “ ve 6 kişiye karşı “Kasten öldürme” suçlarından 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Albashır'a ayrıca diğer suçlardan bin 794 yıla kadar hapis cezası verildi. Duruşmada son sözü sorulan sanık Ahlam Albashır, "Kendimi savunmayacağım, bana vereceğiniz herhangi bir hükmü kabul ediyorum" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar! Ahlam Albashır'e 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Ahlam Albashır'ın arasında tutuklu sanıklardan bir kısmı duruşma salonuna gelerek, bir kısmı da Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmada sanık avukatları da hazır bulundu.

"BANA VERİLECEK CEZAYI KABUL EDİYORUM"

Duruşmada son sözü sorulan sanık Ahlam Albashır, "Kendimi savunmayacağım, bana vereceğiniz herhangi bir hükmü kabul ediyorum. Olan patlama ve vefat edenlerden dolayı verilecek cezayı kabul ediyorum. Ammar Jarkes'in hiçbir şeyden haberi yoktur, ailemin vefat ettiğini biliyordu. Ahmad Haj Hasan'ın da üç gün evinde kaldım, çalıştığım atölyede tanıştık. Kadın olduğum için ve kimsem olmadığını bildiği için bana yardım etti. Ferhat ve Fatma'yı da sadece evde gördüm. Bu insanların hiçbirinin alakası yok. Sayın Başkanla başbaşa konuşmak istiyorum" dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER