İstanbul Valiliği'nden 23 Nisan kutlaması

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İstanbul Valiliği tarafından düzenlenen programla kutlandı. Programda Yıldız Çocuklar Korosu'nun müzik dinletisi ve halk oyunları gösterileri yapıldı. Resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında derece alan öğrencilere de ödülleri verildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İstanbul Valiliği'nden 23 Nisan kutlaması

İstanbul Valiliği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Cemal Reşit Rey Konser salonunda kutlama programı düzenledi. Programa İstanbul Valisi Davut Gül, 3'üncü Kolordu Komutanı Korgeneral Sezai Öztürk, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür katıldı. Beyoğlu, Beşiktaş, Zeytinburnu, Kağıthane, Eyüpsultan ve Şişli ilçelerinden gelen çok sayıda öğrenci ve veli programı izledi. İl Milli Eğitim Müdürü Yentür'un açılış konuşması ile başlayan programda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in mesajı da okundu. TRT İstanbul Bölge Müdürlüğü'nün hazırladığı 23 Nisan videosunun gösterilmesinin ardından müzik öğretmenleri ve öğrencilerden oluşan Yıldız Çocuklar Korosu müzik dinletisi gerçekleştirildi. Şiir yarışmasında 1'inci olan Rami İlkokulu öğrencisi Ömrüm Mina Kuşçu şiirini okudu. Programda İstanbul genelinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı temasıyla düzenlenen Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Yarışmalarda 3'üncü olan öğrencilere İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2'inci olan öğrencilere Korgeneral Sezai Öztürk ve 1'inci olan öğrencilere İstanbul Valisi Davut Gül Ödüllerini verdi. 'Geçmişten Geleceğe Altın Adımlar' halk oyunları gösterisi ile program son buldu.

İstanbul Valiliği'nden 23 Nisan kutlaması - Resim : 1

“TÜRKİYE YÜZYILI'NIN UFKUNDA GÜVENLE YÜRÜYECEK, NİCE 23 NİSANLAR KUTLAYACAKSINIZ"

Programda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in mesajı okundu. Bekan Tekin mesajında, "Sevgili Çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nız kutlu olsun. Bu bayram, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları sayesinde millî bağımsızlığımızı hiç unutmamanız ve sürekli sahip çıkmanız için sizlere emanet edildi. Geleceğinizin teminatı olan bu emaneti yüreğinizde gururla taşıyın. Sizlerin; elinizi uzaklara umutla uzatmanız için geçmişte olduğu gibi şimdi de büyük bir ekiple çalışıyoruz. İstiyoruz ki yüzünüz hep gülsün, iyilik ve güzellik içinde olun; gözlerinizde pes etmeyen aydınlık bakışı hep görelim. İstiyoruz ki bu emanete sahip çıkma azim ve kararlılığınız hiç azalmasın. Güçlü ve müreffeh bir Türkiye için bu bakışınız bizim güvencemizdir. Sizler için attığımız her adım vatanımızı ve milletimizi sevmekle başlar ve sizler için çalıştığımız her gün bizim için bayramdır. İnanıyorum ki; devralmakta olduğunuz binlerce yıllık tecrübeyle şekil almış kültürel mirası geleceğe uzanan bilimsel ve teknolojik kazanımlarımızla bir cevhere dönüştüreceksiniz. Türkiye Yüzyılı'nın ufkunda güvenle yürüyecek, nice 23 Nisanlar kutlayacaksınız" ifadelerine yer verdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER