İsrail’de 7 Ekim için ordudan iki istifa

Gazze’deki savaşın başlangıç noktası olan Hamas’ın 7 Ekim saldırılarıyla ilgili İsrail’de ilk defa üst düzey bir isim istifa etti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İsrail’de 7 Ekim için ordudan iki istifa

İsrail Askeri İstihbarat Direktörü Tümgeneral Aharon Haliva, 7 Ekim saldırılarında görülen zaafiyetten dolayı görevinden ayrıldı.

MEKTUBU YAYIMLANDI

Yaklaşık 2.5 yıl görevde kalan Haliva’nın istifa mektubu ordu tarafından da yayımlandı. Mektupta, “Komutam altındaki istihbarat bölümü bize verilen görevi yerine getiremedi. O kara günü, o günden beri içimde taşıyorum” diyen Haliva, “Sorumluluğu kabul edip görevimi sonlandırmak istiyorum” ifadelerine yer verdi. İsrail ordusunda ülkenin Orta Bölge Komutanı Yehuda Fox da, gelecek ağustos ayında geçerli olmak üzere istifa edeceği yönündeki kararını Genelkurmay Başkanı Halevi’ye iletti. Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail içine gerçekleştirdiği saldırılarda yaklaşık 1200 kişi ölmüş, 253 kişi de rehin alınmıştı. İsrail güvenlik birimlerinin itibarını zedeleyen bu olaydan sonra bazı üst düzey isimler sorumluluğu kabul etseler de istifa etmemişlerdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER