İşletmelerde sigorta okuryazarlığı düşük

İş dünyası ile sigortacılar Konya’da bir araya geldi. Düzenlenen toplantıda işletmelerde sigorta okuryazarlığı olmaması nedeniyle KOBİ’lerde sigortalanma oranının düşük kaldığı belirtilirken, KOBİ’lerin halen sigortayı maliyet kalemi olarak gördüğüne dikkat çekildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İşletmelerde sigorta okuryazarlığı düşük

Özellikle KOBİ’lerde sigorta okuryazarlığının düşük olması işletmeleri risklere karşı korumasız hale getiriyor. KOBİ’ler, sigortayı maliyet kalemi olarak da görüyor. Anadolu Sigorta’nın, KOBİ’lerde sigorta bilinci artırmak amacıyla başlattığı Anadolu Buluşmaları’nın ilk durağı Konya oldu. KTO Karatay Üniversitesi’nde düzenlenen toplantıda sigortacılar, KOBİ’ler, öğrenciler ve sigorta acenteleri bir araya geldi. Toplantıya; Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Tuğtan, Türkiye İş Bankası KOBİ ve İşletme Bankacılığı Pazarlama Bölüm Müdürü Özge Küllah Kurtuluş ve KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rıfat Ortaç konuşmacı olarak katıldı.

KOBİ’LER RİSKLERE AÇIK

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Tuğtan, sanayi işletmelerinde sigorta oranlarının yüksek olduğunu ancak KOBİ seviyesine inildiğinde sigortalanma oranının çok düşük kaldığını ifade ederek, “Konya özelinde çok kuvvetli KOBİ’ler var. Bunların gelecek ve sürdürülebilirlik açısından sigortalanma oranını arttırmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER