İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi... Tatar aile fotoğrafında

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gambiya’nın başkenti Banjul’da dün başlayan İslam İşbirliği Teşkilatı’nın 15’inci zirvesinde aile fotoğrafına girdi, önceki zirvelerden farklı olarak KKTC ismi ön planda tutuldu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi... Tatar aile fotoğrafında

Türkiye’yi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın temsil ettiği zirvede Tatar’ı ev sahibi Gambiya Cumhurbaşkanı Adamo Barrow karşıladı. Tatar’ın zirvede konuşma yapması da bekleniyor.

İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi... Tatar aile fotoğrafında - Resim : 1

1975 yılından bu yana önce misafir, ardından gözlemci üye statüsüyle İslam ülkeleri toplantılarında temsil edilen Kıbrıs Türkleri, normal şartlarda BM planlarındaki ismiyle ‘Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ diye kayıtlarda yer alıyor. Tatar’ın Gambiya ziyaretindeki yazışmalarında KKTC ismi kullanıldı, makam aracına da KKTC bayrağı asıldı.  

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER