İsias davasında yeni rapor

6 Şubat depremlerinde 35’i Kıbrıslı çocuk sporcu, 72 kişiye mezar olan Adıyaman’daki İsias Otel davasının dün yapılan ikinci duruşmasında Gazi Üniversitesi’nin hazırladığı bilirkişi raporu kavgası yaşandı. Kalabalık bir ekip ve avukatlarla davaya müdahil olan KKTC ekibi rapora itiraz etti, savunma avukatları karşı çıktı, gerginlik yaşandı. Mahkeme itirazları haklı buldu ve ara karar alarak eski raporu iptal etti. Yeni rapor hazırlanmasına karar verdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İsias davasında yeni rapor

Adıyaman 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ikinci duruşma, “Bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olmakla” suçlanan 3’ü tutuklu 11 sanığın savunmalarıyla başladı.

İsias davasında yeni rapor - Resim : 1

İsias Otel’in enkazında can veren Kuzey Kıbrıs’lı 35 kişilik ortaokul kız ve erkek takımı ekibine KKTC’de ‘Şampiyon Melekler’ adı veriliyor.

Otel sahibi Ahmet Bozkurt ifadesinde suçlamaları kabul etmediğini belirterek, 1993’te başladığı inşaatta malzemeleri çok dikkatli seçtiğini, inşaat ve malzemelerle ilgili yanlış hesaplamalar yapıldığını ileri sürdü. Müştekilerden Betül Çetintaş da, “Oğlum yedi kat yerin altında, oğlumun üzerine kürek kürek toprak atılmasını izledim” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER