İşgal yıllarının gerçek olaylarıyla 100 yıl önceki İstanbul

1918’den 1923’e İstanbul’un işgal yılları... Sokaklarda İngiliz, Fransız, İtalyan, Yunan askerler; binalarda başka başka bayraklar. İngiliz hapishanelerinde kaybolan hayatlar, çetecilerin kol gezdiği sokaklar... Bir yanda işgalciler ama bir yanda ölümüne direnenler. Mitingler, Anadolu’ya cephane kaçırmaya çalışanlar, sürgünler, ertelenen aşklar... İşgal günlerinin gerçek olaylarını roman kahramanlarının tanıklıklarıyla anlatan gazeteci yazar Fügen Ünal Şen, yeni kitabı ‘Tut Elimden İstanbul’la okuru yüz yıl önceye götürüyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İşgal yıllarının gerçek olaylarıyla 100 yıl önceki İstanbul

ALTI KARAKTER ALTI ÖNEMLİ GÜN

Fügen Ünal Şen, “Tut Elimden İstanbul, İstanbul’un işgal yıllarını anlatıyor. Ben İstanbul’un elinden tuttum. Aslında İstanbul’un elinden, yarattığım 6 karakter tuttu. Neden 6? Çünkü 6 Ekim 1923 İstanbul’un kurtuluş günü. Bu 6 karakterin yaşadığı 6 önemli gün var. Ondan sonra Sultanahmet mitingi gibi gelişen hikâyeler anlatılıyor. O dönemin en önemli olaylarına şahitlik eden, yaşayan karakterler gerçek karakterlerle el ele vererek İstanbul’un işgal günlerini yaşıyor. O dönemin mekân ve detayları 6 karakterin hayatında önemli bir şekilde yaşıyor” diyerek şöyle devam ediyor:

YANINDAN GELİP GEÇTİĞİMİZ MEKÂNLAR

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER