İran Dışişleri Bakan Vekili Bakıri’den dolar açıklaması

İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bakıri, Rusya'da düzenlenen BRICS+ toplantısında, "Bağımsız ülkeler tek kutuplu sistemde dolar egemenliğinden rahatsızlar ve dünya ticaretinde dolardan kurtulmak tüm bağımsız ülkelerin ortak talebi" ifadelerini kullandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İran Dışişleri Bakan Vekili Bakıri’den dolar açıklaması

İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bakıri, Rusya'nın Nijniy Novgorod kentinde Dışişleri Bakanlarının katılımıyla düzenlenen BRICS+ toplantısında konuştu.

Bakıri, BRICS oluşumunun tek kutuplu dünya düzenine karşı demokrasiyi ve çok kutupluluğu savunan güçlü bir birliktelik olduğunu ifade etti.

Bakıri, "BRICS çok kutuplu bir dünya sistemi içerisinde küresel egemenliği iyileştirerek daha adil bir düzenin inşa edilmesi için belirlediği hedefler doğrultusunda programlar oluşturmakta ve ilerlemektedir. BRICS, gücünü dünyaya göstermiştir ve her geçen gün bu oluşuma katılmayan isteyen aynı düşünce ve arzuya sahip ülkelerin sayısı artmaktadır" şeklinde konuştu. Bakıri dünyada farklı ülkelerin BRICS oluşumuna üye olmak istemelerinin "çok kutuplu dünya" arayışının bir sonucu olduğunu vurguladı. Dünya ticaret sisteminin Batılı ülkelerin kontrolünde olduğunu ve bu sistemin diğer ülkelerin aleyhine kullanıldığını belirten Bakıri, "Bağımsız ülkeler tek kutuplu sistemde dolar egemenliğinden rahatsızlar ve dünya ticaretinde dolardan kurtulmak tüm bağımsız ülkelerin ortak talebi" dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER