İmzalar atıldı: Fransa ve Almanya’dan ortak tank projesi

Almanya ve Fransa 2040 yılına kadar yeni nesil savaş tanklarının ortaklaşa üretilmesi için bir anlaşma imzaladı. Projenin ilk aşamasında tank tasarımı ve özelliklerine ağırlık verileceği ve ateş gücü, koruma, hareketlilik ve gizlilik gibi zorlukları içereceği belirtildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İmzalar atıldı: Fransa ve Almanya’dan ortak tank projesi

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius ve Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu, Fransa’nın başkenti Paris’te bir araya geldi.

Görüşmenin ardından anlaşmaların imza törenine geçen iki bakan, daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi. İki bakan, toplantı öncesinde 2040 yılına kadar yeni nesil savaş tanklarının ortaklaşa üretilmesine ilişkin MGCS (Ana Kara Muharebe Sistemi) programı için anlaşma imzaladı.

İlk olarak 2012 yılında duyurulan MGCS programının Fransız Leclerc ve Alman Leopard 2 tanklarını yeni nesil bir tank modeliyle değiştirmeyi amaçladığı belirtildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER