İmamoğlu’ndan Avrupa’ya Gazze tepkisi

Avrupa Belediye Başkanları Zirvesi’ne katılmak için Paris’e giden İBB Başkanı İmamoğlu, Avrupa Sosyalist Partisi Özel Oturumu’nda yaptığı konuşmada, “Aralarında kadınların ve çocukların bulunduğu, on binlerce masumun katlini yüksek sesle kınamamız gerekmez mi?” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İmamoğlu’ndan Avrupa’ya Gazze tepkisi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Paris’teki ilk gününde aralarında Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, Atina Belediye Başkanı Haris Doukas, Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko ve B40 Balkan Şehirleri Ağı Başkanı Erion Veliaj’ın da bulunduğu bir grup ile Avrupa Sosyalist Partisi özel oturumuna katıldı.

‘BİR AN ÖNCE TESPİT YAPIN’

İmamoğlu burada özetle şunları söyledi: “Kendisini ‘demokratik ideallerin muhafızı’ olarak konumlandıran Avrupa, bu değerleri tutarlı bir biçimde savunduğunu samimiyetle söyleyebilir mi? Göçmen sorununun başka ülkelere aktarılması, bunun aksini göstermektedir. Avrupa’nın Gazze’de yaşananlara verdiği cevap da öne çıkan bir diğer örnektir. Aralarında kadınların ve çocukların bulunduğu, on binlerce masumun katlini daha yüksek bir sesle eleştirmemiz ve kınamamız gerekmez mi? Kiev ve Ukrayna için de daha fazlasını yapmalıyız.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER