İHA’lar savaşların seyrini değiştirdi: Ukrayna tankları cepheden çekiyor

Savaş alanında insansız hava araçlarının kullanımı tank gibi konvansiyonel zırhlıları gözden düşürdü. Ukrayna ABD’den aldığı Abrams tanklarını, Rus İHA’larından korumak için cepheden çekmeye karar verdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İHA’lar savaşların seyrini değiştirdi: Ukrayna tankları cepheden çekiyor

ABD’nin 61 milyar dolarlık askeri yardım paketinin onaylanmasıyla Rusya’ya karşı savaşta tekrar güç kazanan Ukrayna, cephede de yeni taktikler geliştirmeye çalışıyor. Ukrayna ordusu, ABD tarafından gönderilen gelişmiş Abrams tanklarını, Rus insansız hava araçlarının saldırılarını önlemek için ön cephelerden çekmeye başladı.

AÇIK ALANDA KORUMASIZ

ABD’li savunma yetkilileri, her biri yaklaşık 10 milyon dolara mal olan Abrams M1A1 muharebe tanklarının, insansız hava araçlarının büyüyen tehdidine karşı artık güvende olmadığını belirtti. Üçüncü yılına giren savaşta Washington’un sağladığı 31 tanktan beşi, Rus saldırıları nedeniyle kaybedildi. Savaş alanında insansız hava araçlarının çoğalmasının, “açık alanda kolayca tespit edilme riskini artırdığını” vurgulayan savunma yetkilileri, tankların konuşlandırılmasını yeniden gözden geçirmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER