İdlib’de rejime kararlı direniş

Suriye’de muhalifler ve Beşar Esad rejimi karşıtı silahlı gruplar, rejim güçlerinin saldırılarına karşı düzenledikleri operasyonlarda son iki haftada İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’nde yüzlerce rejim gücünü etkisiz hale getirdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İdlib’de rejime kararlı direniş

SURİYE’de Esad rejimi ve İran destekli gruplar ile muhalifler arasında İdlib’in güney ve doğusu ile Halep’in batı kırsalında bir aydan bu yana şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Anadolu Ajansı’nın haberine göre çatışmalar ve muhaliflerin düzenledikleri karşı operasyonlar sonucunda rejim güçleri saflarında büyük zayiat yaşandı. Muhalifler, son bir haftada Esad rejimine ait biri İdlib’in güneyinde, diğeri de Halep’in batı kırsalında 2 helikopteri düşürdü.

5 TANK ELE GEÇİRİLDİ

Diğer yandan, bu ayın ilk iki haftasında rejime ait 12 araç, 24 tank, 8 uçaksavar rampası, 2 hafif zırhlı araç, 3 zırhlı personel taşıyıcı (ZPT), 4 çok namlulu roketatar (ÇNRA), 2 insansız hava aracı (İHA) ve 2 adet iş makinası imha edildi, yüzlerce rejim unsuru etkisiz hale getirildi. Aynı süre zarfında muhaliflerin, 5 tank, 3 ZPT, bir hafif zırhlı uçaksavar, bir iş makinası ve bir adet 106 milimetrelik top ele geçirdiği kaydedildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER