İçişleri Bakanlığı, Elazığ depremi sonrası yapılan yardımları video ile anlattı

İçişleri Bakanlığı, 24 Ocak'ta Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen depremin ardından yapılan çalışmalar ve yardımların anlatıldığı video hazırladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İçişleri Bakanlığı, Elazığ depremi sonrası yapılan yardımları video ile anlattı

Bakanlığın sosyal medya hesaplarından paylaşılan videoya göre, 24 Ocak'taki 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından 4 ve üzeri büyüklükte 24 olmak üzere toplam 2 bin 795 artçı sarsıntı meydana geldi.

Enkazdan 45 kişinin sağ kurtarıldığı depremde, 41 kişi hayatını kaybetti. Depremde yaralanan 1631 kişi hastaneye başvurdu, bunlardan 1619'unun tedavisi tamamlanırken 12 kişinin tedavisi sürdürülüyor.

Depremin hemen ardından AFAD, jandarma, UMKE, itfaiye teşkilatlarından ve sivil kuruluşlardan toplam 7 bin 245 personel çalışmalara katıldı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER