Hürriyet komandonun kalbinde... Güç ve cesaret parkuru

Tıpkı komando andındaki gibi mor siyah bulutlardan atlıyorlar, 76 metrelik kuleden baş aşağı inebiliyorlar. Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda fotomuhabirimiz Selahattin Sönmez ile ikinci günde Karaburun’daki “Güç Engelleri Cesaret Parkuru”ndaydık...

HÜRRİYET HÜRRİYET
Hürriyet komandonun kalbinde... Güç ve cesaret parkuru

76 METREDEN İNMEK

EĞİTİMLERİN büyük bölümünü arazidekiler oluşturuyor. O zorlu arazinin ucunda ise dev gibi bir kule var. İhtisas eğitimini alanların tam 76 metreden inebilmesi gerekiyor. “Havada, karada, denizde, çölde ve batakta ben varım” diyen, ihtisas eğitimi almayan komando da 40 metreden iniyor. 40 metreye çıktım, hoca eşliğinde teçhizatı bağladım, ucuna kadar geldim ve yanımda hocayla birlikte inecek olmama rağmen “Yapamayacağım” dedim. Eğer kursta olsaydım o an elenmiştim. Onlar ise baş aşağı 76 metreden inebiliyor. İki tepe ya da bir nehrin üzerinden yaralı geçirebilmek için halatlara özel taşıma sistemi kurmayı öğreniyorlar.

Hürriyet komandonun kalbinde... Güç ve cesaret parkuru - Resim : 1

126 ZORLU ENGEL

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER