‘Hesaplar’ şaştı! Kazık mı yiyoruz hakkını mı ödüyoruz?

Fahiş fiyatlı yemeklerin boykot edilmesiyle ilgili fikir ve yorumlar genelde ikiye ayrılıyor. Kimileri restoranların günah keçisi ilan edilmesine karşı; alım gücümüzün düşmesini sorumlu gösteriyor. Kimileriyse enflasyondan aldıkları güçle fiyatların çok fazla abartıldığını söylüyor. İşin aslını gastronomi sektörünün tecrübeli isimlerine sorduk, restoran müşterilerinin görüşlerini aldık.

HÜRRİYET HÜRRİYET
‘Hesaplar’ şaştı! Kazık mı yiyoruz hakkını mı ödüyoruz?

İki hafta önce Hürriyet Pazar sayfalarında sadece lüks restoranlarda değil, kafelerden sokak yemeklerine gördüğümüz fiyat dengesizliklerini kapsamlı bir haber yapmıştık. Geçen hafta hem sosyal medya hem yazılı ve görsel basın konuyla ilgili çalkalandı. 20-21 Nisan’da restoranları boykot etmeye çağıran #fahişyemeğeBOYKOT hashtag’i tüm platformlardaydı.

Boykotla ilgili yorumlar ikiye ayrılıyor. Kimileri restoranların günah keçisi ilan edilmesine karşı; alım gücümüzün düşmesini sorumlu gösteriyor. Kimileri bu fiyatların enflasyonla ilgisi olmadığını, işin fırsatçılığa vardığını savunuyor.

Elbette özellikle yeme-içme sektörünü sadece para basan bir yatırım aracı olarak görüp fahiş fiyat uygulayanlar var. Ancak tüm restoranları aynı kefeye koymak, fiyat-kalite dengesini, kira, eleman giderlerini, servis, elektrik, su bedelini hesap ettiğimizde uyguladığı fiyatı doğrulayanları da aynı şekilde cezalandırmak doğru değil bence.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER