'Halving' etkinliği öncesi Bitcoin ne kadar oldu?

Bitcoin'in saatler içinde gerçekleşmesi beklenen halving (yarılanma) etkinliği öncesi Bitcoin, toparlanarak 64 bin 968 dolar seviyesinde seyrediyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
'Halving' etkinliği öncesi Bitcoin ne kadar oldu?

Mart ayında 74 bin doları aşarak tarihi seviyesine çıkmıştı. Ancak geçtiğimiz günlerde İran'ın İsrail'e başlattığı misilleme saldırısı ile Bitcoin sert düşmüş ve 60 bin doların hemen altını görmüştü. Dün İsrail'in İran'a gerçekleştirdiği saldırıya karşın Cuma günü Bitcoin toparlanarak 65 bin dolar seviyesine yakın bir seyir izliyor. Önümüzdeki birkaç gün, hatta saatler içinde halving etkinliği gerçekleşecek. Bunun onucunda Bitcoin madencilerinden blockchain üzerinden aldığı ödül yarı yarıya düşecek. Peki havling (yarılanma) etkinliği nedir? Yatırımcıları neler bekliyor? 

HALVING ETKİNLİĞİ NEDİR? 

AP'de yer alan bir haber halving erkinliğini yaklaşık dört yılda bir gerçekleşen, önceden programlanmış bir olay olarak tanımlıyor. Madenciler, blokzincir üzerindeki karmaşık matematik bulmacalarını çözmek için yüksek işlemcileri özel bilgisayarlardan oluşan çiftlikleri kullanıyor. Bu bulmacalar tamamlandığında madenciler ödül olarak bir Bitcoin kazanıyor. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER