Görüntüler tepki çekti... Restoranda üniformalı servise 3 gözaltı

İSTANBUL Beyoğlu’ndaki lüks bir restoranda, restoran şefi Yusuf J.’nin askeri üniforma ile müşterilere servis yaptığı görüntüler, sosyal medyada infial yarattı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Görüntüler tepki çekti... Restoranda üniformalı servise 3 gözaltı

Sosyal medya kullanıcıları “İstanbul’da yabancı bir şahsa ait lüks restoranda şov yapmak için asker üniformasını giyip servis yapmışlar” yorumları yaparak olaya tepki gösterdi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Sosyal medyadaki paylaşımların ardından harekete geçen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘Türk milletini, Cumhuriyeti, devletin kurum ve organlarını aşağılama’ suçundan soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında işletme sahibi A.K., işletme mesul müdürü A.G. ile görüntülerde üniforma ile servis yapan Yusuf J. gözaltına alındı. İşletme içerisinde oturum izinleri olmadığı belirlenen ve sigortasız olarak çalıştıkları tespit edilen M.I., A.R. ve H.M.Y.A isimli yabancı uyruklu şahısların da sınırdışı işlemleri başlatıldı. İşyerinin ‘Turizm İşletme Belgesi’ iptal edildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER