Gezgin Muammer Yılmaz kanıtladı: Parasız da çantasız da gezilebiliyor

Muammer Yılmaz, arkadaşı Milan Bihlmann ile beş parasız çıktığı dünya turundan sonra, bir diş fırçasıyla başladığı ‘atıksız’ ve çantasız yolculuğunu da tamamladı. Yolda mutluluğa odaklanan yönetmen, yazar ve gezgin Muammer Yılmaz, yedek iç çamaşırı olmadan 30 gün boyunca gezip nasıl ‘kokmadığını’ da anlattı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Gezgin Muammer Yılmaz kanıtladı: Parasız da çantasız da gezilebiliyor

İlk kitabı ‘80 Günde Parasız Devrialem’in ardından ‘800 Km Mutluluk’u yayımlayan Muammer Yılmaz “Önemli olan varılan nokta değil, yolculuğun kendisidir!” cümlesinin kanlı canlı bir kanıtı gibi. Gezilerinin belgeselini çekip kitaplarını yazan Yılmaz’ın arkadaşı Milan Bihlmann’la beraber üç belgeseli var. 20 ülkede, BM ve AB’de konferans verip TEDx konuşması da yapan Yılmaz, bugüne kadar 90 ülkeyi gezmiş. Gezip gördükleriyle hayat felsefesini de mutluluğa odaklayan Yılmaz’ın anlattıkları ilham verici... 

Sizi tanıyabilir miyiz? Nasıl başladı ‘gezgin’ olma hikâyeniz?

Giresunluyum, Fransa’da doğup büyüdüm. 17 yaşındayken ABD’ye bir gezi vardı. Babam “Gereken parayı kazanırsan gidebilirsin” dedi. Simit sattım, çikolata sattım, paranın tümünü topladım. Babam da ödül olarak ihtiyacım olan kamerayı aldı. Ve öylece iki tutkum başladı; gezi ve film çekmek. O yaşta Amerika’ya gitmek tabii ki çok güzel bir şeydi çünkü 17 yaşında kazanıp, biriktirip Amerika’ya gidebildiysem tüm dünyada gezebilirdim artık. Öylece devam ettim gezmeye. Aynı zamanda yönetmenim. Filmler de yaptım.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER