Gece yemenin keyfi bir başka

Tatar Salim gibi klasikler kadar saatler 21.00’i gösterdiğinde şişini takarak gece boyu açık kalan dönerciler de son dönemde talep görüyor. İstanbul’un farklı semtlerinden bu adreslerin peşine düştük.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Gece yemenin keyfi  bir başka

Gece yemenin keyfi  bir başka - Resim : 1Kartal Gece Dönercisi altı aydır gecede iki tur döner pişiriyor.

Gece dönercisi konsepti son zamanlarda giderek popülerleşmeye başladı. Çok sevdiğimiz döneri geceleri de canımız çekebiliyor. Özellikle eğlence sonrası karnı zil çalanların aklına düşebiliyor. Genelde öğle saati dönerini bitirip kapatanlara alternatif gece dönercileri tam bu noktada imdada koşuyor. Soğanlık’taki Kartal Gece Dönercisi’nin kurucusu Recep Temur şu an şehirde 50’ye yakın gece dönercisi açıldığını söylüyor. “Altı aydır açığız. Şu an müşteri portföyümüz çok iyi. Lezzetlerimiz beğeniliyor. Önce arkadaşlarla kendi aramızda yemek için başladık, sonra gece talebi artınca satışa başladık. Gündüzleri kapalıyız. Akşam servise 22.00’de başlıyoruz ve gece 2.00-4.00 arası bir saatte döner bitince kapatıyoruz.”

Fatih’teki Dehliz Restaurant ise sabahları kahvaltı, öğlenleri 15 çeşit sulu yemek ve ızgara çeşitleri sunan bir esnaf lokantası. Perşembe, cuma ve cumartesileri saatler 21.00’i gösterdiğinde döner takılıyor. Dürüm dönerlerinin fiyatı 200 lira. Bu sisteme geçeli bir ay olmuş. “İki kez döner taktığımız halde bazen yetişteremiyoruz” diyorlar.Gece yemenin keyfi  bir başka - Resim : 2Şişli Gece Dönercisi’nin kuzu et dönerinin talibi çok.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER