Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 11. gemi uğurlandı

Kızılay ile AFAD’ın birlikte yürüttüğü insani yardım operasyonu kapsamında, toplam 5 bin 66 tonluk insani yardım malzemesi taşıyan yeni 'İyilik Gemisi', Mersin Limanı'ndan bugün Gazze'ye uğurlandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 11. gemi uğurlandı

Türkiye, İsrail saldırılarının hedefi olan Gazze'deki sivillere insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Bu kapsamda Türk Kızılay tarafından hazırlanan glütensiz gıda da dahil olmak üzere gıda, un, bebek maması, hijyen gibi diğer muhtelif ürünlerden oluşan 5 bin 66 tonluk yardım malzemelerini Gazze'ye ulaştıracak 11. 'İyilik Gemisi', Mersin Limanı'ndan yola çıktı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda gerçekleştirilen yardımların 2 günlük yolculuğun ardından önce Mısır'ın El-Ariş Limanı'na, ardından da tırlarla Refah Sınır Kapısından barınma, gıda, yakıt ve tıbbi malzemeler başta olmak üzere pek çok insani yardım malzemesine ihtiyaç duyan Gazzelilere ulaştırılacağı bildirildi.

"GEMİDE 85 MİLYON TÜRK MİLLETİNİN SELAMLARI VE DUALARI VAR"

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER