Gazze’de kâbus 200 gündür sürüyor

İsrail’in Gazze işgalinde dün 200’üncü gündü. 1.1 milyon insanın açlık yaşadığı Gazze’de uluslararası toplum havadan yardımlarıyla vicdanını hafifletmeye çalışırken ortaya korku filmlerini andıran görüntüler çıkıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Gazze’de kâbus 200 gündür sürüyor

7 Ekim’de Hamas’ın İsrail içlerine yönelik saldırısına misilleme olarak başlayan savaşta şimdiye kadar 34 bin 183 kişi öldü, 77 binden fazla kişi de yaralandı. İnsani krizin giderek derinleştiği Gazze Şeridi’nde kıtlık da açlığı beraberinde getiriyor.

1 MİLYON İNSAN AÇ

İsrail, Gazze Şeridi’nde büyük yıkıma neden olurken 1.5 milyona yakın sivil Gazze’nin en güneyindeki Mısır’a komşu Refah’a sığındı. Ancak İsrail’in Refah’a kara operasyonu düzenleyeceğine dair iddialar burada da tedirginliği arttırıyor. Entegre Gıda Güvenliği Aşama Sınıflandırması’nın (IPC) raporuna göre, Gazze Şeridi’nin tamamında “felaket yaratan açlıkla” karşı karşıya kalan insan sayısı 1.1 milyona, yani nüfusun yaklaşık yarısına yükseldi. Gazze’deki Filistin yönetiminin medya ofisi savaşın yıkıcı boyutunu göstermek için rakamlar yayınladı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER