Gazze ateşkesi için gözler Kahire’de

Amerikan CIA Başkanı William Burns ve Hamas’tan bir heyetin arabulucu Mısır’ın başkenti Kahire’ye gitmesi Gazze Şeridi’nde olası bir ateşkes ve takas anlaşması umudunu arttırdı. Ancak görüşmelerde ilerleme kaydedilirken ana konulardaki anlaşmazlığın sürmesi ise beklentileri azaltıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Gazze ateşkesi için gözler Kahire’de

Gazze Şeridi’nde ateşkes ve rehine-mahkûm takası için gözler bir kez daha arabulucu ülkelerden Mısır’ın başkenti Kahire’de. ABD Merkezi Haber Alma Örgütü CIA’nin Başkanı William Burns’ten sonra Hamas heyeti de pazarlıklar için dün Kahire’ye gitti.

İLERLEME VAR İDDİASI

Mısırlı ve Amerikalı arabulucular ilerleme kaydedildiğine dair işaretler olduğunu söylerken, Hamas kalıcı ateşkes ve İsrail’in Gazze Şeridi’nden çekilmesini şart koşuyor. Buna karşılık İsrail’deki Binyamin Netanyahu hükümeti, Hamas’ın bitirilmesinin şart olduğunu bu nedenle anlaşma olsun olmasın 1.5 milyon Filistinlinin sıkıştığı Refah’a operasyonun yapılacağında ısrar ediyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER