Gastronomi kazanında kaynayanlar

Yeme-içme dünyasından en yeni haberler...

HÜRRİYET HÜRRİYET
Gastronomi kazanında kaynayanlar

Gastronomi kazanında kaynayanlar - Resim : 1

Bir geceliğine otel olacak

2000’li yıllarda ünlü şef Ferran Adrià’nın İspanya, Girona’daki restoranı El Bulli 1846, modern mutfağın öncüleri arasında zirveye yerleşmişti. Moleküler gastronomi kavramını o dönemlerde popülerleştiren şefin restoranı 2011’de kapandı. Daha sonra burayı bir müzeye dönüştürdü. Şimdi de ev kiralama uygulaması Airbnb işbirliğiyle bu müzeyi sadece bir geceliğine otele çeviriyor.

Rezervasyon için çekiliş düzenlenecek. Airbnb bu konaklamadan ücret almayacak. Kazananın uyuyacağı yatak bir şef tabağı gibi kurgulanmış. Bu kişi ayrıca şefin favori restoranlarından birinde yemek yiyecek, ertesi gün Barselona’ya geçerek kardeşi Albert Adrià’nın ünlü restoranı Enigma’da tadım yapacak.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER