Fuji Dağı’na bariyer çekilecek

Japonya’nın en yüksek dağı olan Fuji Dağı’nın popüler fotoğraf noktalarına bariyer çekilecek. Yetkililer alınan önlemin turistlerin geride çöp birikintileri ve trafik sorunlarına engel olacağını düşünüyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Fuji Dağı’na bariyer çekilecek

Doğal güzellikleriyle dünyanın hemen hemen her noktasından turist akınına uğrayan Japonya aldığı kararla turistleri üzdü. Japon yetkililer, ülkenin en yüksek dağı Fuji Dağı'nın tırmanış rotasında bulunan "Fujikawaguçiko" kasabasında yaşayanların turistlerden kaynaklanan çöp birikintilerinin oluşması ve trafik kurallarına uyulmaması sonucu artan şikayetlerinin ardından harekete geçti. Kasaba yetkilileri, bölge halkının rahatsızlığını göz önüne alarak kasabada Fuji Dağı'nı gören popüler noktalarda fotoğraf çekilmesini engelleme kararı aldı. Alınan kararla birlikte turistlerin fotoğraf çektiği noktalara bariyer çekilecek. Yetkililer, 2,5 metre yükseklikte ve 20 metre genişliğinde yapılması planlanan bariyerin inşasına gelecek hafta başlanmasının beklendiğini açıkladı.

Kasaba yönetimi, “saygısız” davranan ve trafik kurallarına uymayan turistler nedeniyle böyle bir karar alınmasının üzücü olduğunu dile getirdi.

ÇÖP SORUNU

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER