Eurovision’da Filistin yasağı

Bu yıl İsveç’te 11 Mayıs tarihinde düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışması’nda seyircilerin konser alanına Filistin bayrağıyla giremeyeceği belirtildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Eurovision’da Filistin yasağı

Açıklamayı yapan Avrupa Yayın Birliği (EBU), şarkı yarışmasının yapılacağı Malmö Arena’ya Filistin bayrağı veya siyasi mesaj içeren pankartla girmenin yasaklandığını duyurdu. Gazze’ye saldırıları sonrası uluslararası toplum ve müzikseverler, İsrail’in şarkı yarışmasından men edilmesi gerektiğini savunmuş, EBU ise Ukrayna’yı işgal eden Ruslara verdiği yasak kararını İsrail için alamamıştı.

Eurovision’da Filistin yasağı - Resim : 1

Öte yandan İsrail’in şarkı seçimi de tartışma konusu olmuştu. EBU, İsrail’in ‘Ekim Yağmuru (October Rain)’ şarkısının sözlerinin ‘siyasi tarafsızlık’ kuralını ihlal ettiği gerekçesiyle şarkıyı yarışmadan men etmiş, daha sonra İsrailli yetkililerin devreye girmesiyle şarkının sözleri değiştirilmiş ve onay alınmıştı. İsrail’in ev sahipliğini yaptığı 2019 Eurovision Şarkı Yarışmasında’da benzer bir yasak uygulanmış fakat İzlanda’yı temsil eden müzik grubu Hatari’nin üyeleri, Filistin bayrağı açarak İsrail’i protesto etmişti.

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER