Eski İYİ Partili Hüseyin Ergen'e silahlı saldırıda yeni detaylar: Parayı alamayınca itirafçı oldu

Antalya'nın Manavgat ilçesinde eski İYİ Parti İlçe Başkanı Hüseyin Ergen'e silahlı saldırının planlayıcısı A.Ç. (41), azmettirici olduğunu öne sürdüğü Y.K. (78) söz verdiği parayı vermeyince itirafçı olmaya karar verdiğini söyledi. Y.K.'nin, İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi olan eşi A.K. (39) hakkında sosyal medyada paylaşım yapan Ergen'in öldürülmesi için kendisine para teklif ettiğini anlatan A.Ç., 20 milyon lira istediklerini, olay sonrası Y.K.'nin ise 3 milyon teklif ettiğini öne sürdü.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Eski İYİ Partili Hüseyin Ergen'e silahlı saldırıda yeni detaylar: Parayı alamayınca itirafçı oldu

Eski İYİ Parti Manavgat İlçe Başkanı Hüseyin Ergen, 31 Ocak'ta Side Mahallesi'ndeki evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda yaralandı. Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında JASAT (Jandarma Suç Araştırma Timi) timleri tarafından bölgede ve güzergahlarda güvenlik kameralarının incelenmesi ve 14 saatlik çalışma sonucunda olayda kullanılan araç tespit edildi. Yapılan operasyonda kimliği öğrenilemeyen araç sürücüsü ile silahı kullanan tetikçi Selahattin Oğuz yakalandı. Şüpheliler, jandarmadaki ifadeleri ve savcılık sorgusunun ardından sulh ceza hakimi tarafından tutuklandı.

AZMETTİRİCİ VE PLANLAYAN GÖZALTINA ALINDI

Olaydan bir süre sonra karakola teslim olan ve saldırının planlayıcısı olduğu belirlenen A.Ç., azmettiricinin Manavgat'ta otelci Y.K. olduğunu iddia etti. Hüseyin Ergen'in öldürülmesi için Y.K.'nin para teklif ettiğini, kendisinin önce 20 milyon lira, sonra da 10 milyon lira istediğini öne sürdü. A.Ç., silahlı saldırının ardından görüştüğü Y.K.'nin parayı çok bulup, kendilerine 3 milyon lira teklif ettiğini anlattı. A.Ç., Selahattin Oğuz'a silahlı saldırıyı gerçekleştirmesi için talimat verdiğini, Y.K. ile para konusunda anlaşmazlık yaşadıktan sonra karakola teslim olduğunu söyledi. Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla A.Ç. karakolda, otel sahibi Y.K. ise evine düzenlenen operasyonla jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER