Eros hassasiyeti Faruk spekülasyonlarını arttırdı

Kedi Faruk’un pencereden düşmesinden itibaren sosyal medyada asılsız paylaşımlar yapıldı. HAÇİKO yöneticisi Meltem Akman, “Eros’un katili İbrahim Keloğlan için çıkan karar sonrası hassasiyet arttı. Bu zamana kadar çıkan kararların vicdanları rahatlatmamasından dolayı belki tepkinin çoğalması için bu spekülasyonlar ortaya atılıyor olabilir” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Eros hassasiyeti Faruk spekülasyonlarını arttırdı

Türkiye günlerdir Terakki Vakfı Okulları’nın Levent yerleşkesinde, pencereden düşen kedi Faruk’un sağlık durumuyla ilgili iyi haberleri bekliyor. Ancak olay duyulduğundan bu yana her gün akşam saatlerinde sosyal medyada, ‘Faruk öldü’ şeklinde asılsız paylaşımlar yapılıyor. Faruk’un düşmesinde kusuru bulunduğu belirtilen sınav gözetmeni F.A. ile ilgili iddiaların önemli bir bölümü bilgi kirliliğiyle ortaya atılan gerçek dışı söylemlerden oluşuyor.

Sosyal medyadaki bilgi kirliliğinin ortaya çıkardığı sonuçlardan biri de gözetmen F.A.’nın öğretmen olduğu yönündeki asılsız haberlerdi. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi bunun önüne geçmek için yaptığı açıklamada, “Trajik bir olayın faili olarak gösterilen kişi, üniversitemizin idari veya akademik personeli değildir. Üniversitemizin öğrencisi olan bu kişiyle ilgili süreç resmi kurumlar tarafından yürütülmektedir” dedi.

Öte yandan polis ekipleri de dün gözetmen F.A.’yı savcılık talimatıyla yakalayarak gözaltına alındı.               

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER