Erdoğan’dan tarihi Irak ziyareti: Teröre karşı Kalkınma Yolu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 13 yıl aradan sonra Irak’ı ziyaret ederken bu ülkeyle hem PKK terörünü bitirecek hem de bölge ekonomisini canlandıracak Kalkınma Yolu Projesi imzalandı. Erdoğan, “Ziyaretimin ve imzalanan anlaşmaların Türkiye-Irak münasebetlerinde yeni bir dönüm noktasını teşkil edeceğine inanıyorum” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Erdoğan’dan tarihi Irak ziyareti: Teröre karşı Kalkınma Yolu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 13 yılın ardından Irak’ın başkenti Bağdat’a resmi ziyaret gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Bağdat Uluslararası Havalimanı’nda Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani ve diğer yetkililer resmi törenle karşıladı.

Erdoğan ile birlikte Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da Irak’a gitti.

BAĞDAT SARAYI’NDA TÖREN

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER