Erdoğan çalışanlara ve emeklilere seslendi: Kayıplar telafi olacak

Bursa ve Kocaeli’de miting yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan,“Önümüzdeki temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız. Düzenlemenin hazırlıkları tamamlandı. Çalışanların ve emeklilerin kayıpları telafi edilecek” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Erdoğan çalışanlara ve emeklilere seslendi: Kayıplar telafi olacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti tarafından dün Bursa ve Kocaeli’de düzenlenen mitinglerde özetle şu mesajları verdi:

EMEKLİ MAAŞLARI TEMMUZDA MASADA

Şu an dünyadaki tüm ekonomileri zorlayan en büyük sorun son 50-60 yılın zirvesinde seyreden yüksek enflasyondur. Avrupa’sından Amerika’sına herkesin kontrol altına almaya uğraştığı enflasyonla biz de mücadele ediyoruz. Hayat pahalılığından en fazla etkilenen kesimlerimiz de çalışanlarımız ve emeklerimizdir. Gerçi biz yılbaşında hem asgari ücrette hem emekli maaşlarında yaklaşık yüzde 50 oranında artışlar yaptık. Emeklilerimizin bayram ikramiyelerini de aynı oranda artırdık. 16 milyon emeklimizin tamamına tek sefere mahsus 5’er bin lira ödemede bulunduk. Şimdi de banka promosyonlarını 8 bin lira ile 12 bin lira arasına yükselterek emeklilerimize yeni bir imkân sağladık. Emeklilikteki yaş uygulaması gibi içimize sinmeyen hususları milletimizden gelen talepler karşısında hayata geçirmekten kaçınmadık. Bu uygulamanın sosyal güvenlik sistemimizde yol açtığı bozulmanın tamiri epeyce vakit alacak. Memurlarımıza yaptığımız 600 ek gösterge ilave edilmesi uygulamasını genişleterek düzenlemenin hazırlıkları tamamlandı. Küçük esnafın prim gün sayısında yaşadığı adaletsizliği giderecek, buna göre önümüzdeki dönemde bu adımı atacağız. Milletimizin farklı kesimlerine verdiğimiz sözlerin takibini yapıyor, tek tek yerine getiriyoruz.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER