Enerji Bakanı’ndan dünyaya çağrı: Akıllı enerji dönüşümüne geçelim

Dünya Enerji Konseyi’nin internet sitesine bir yazı yazan Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, tüm dünyanın enerjide dönüşüm hamlelerini hayata geçirdiği süreçte özellikle gelişmekte olan ülkelerdeki koşulların göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti. Türkiye’nin dengeli bir politikayla enerjide kendine yeterliliğini artırdığını belirten Bayraktar, uluslararası kamuoyuna seslendi, “Kollektif bir yaklaşım şart. Gelin enerji dönüşüm söylemini akıllı enerji dönüşümü olarak değiştirelim” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Enerji Bakanı’ndan dünyaya çağrı: Akıllı enerji dönüşümüne geçelim

Türkiye, yenilenebilir enerjide sadece Avrupa’nın değil dünyanın lider ülkelerinden biri. Ramazan Bayramında ulaşılan tarihi rakam bunun en önemli göstergelerinden biri. Bayramın üçüncü günü Türkiye’nin tükettiği toplam elektriğin yüzde yüzde 78.5’i yenilenebilir kaynaklardan geldi.

Tüm dünya ile birlikte Türkiye’de karbon salınımı azaltma hedefine yönelik politikalar izlerken, bu adımların önemli dengeleri gözeterek atılması gerekiyor. Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar da Dünya Enerji Konseyi için kaleme aldığı yazıda bu dengelere dikkat çekti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER