En düşük emekli maaşı ve geçici işçi düzenlemesi teklifi, TBMM’de

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda en düşük emekli maaşının 7 bin 500, emekliye bayram ikramiyesinin 2 bin liraya çıkarılması ile geçici işçilerin sürekli işçi kadrosuna alınmasını da içeren kanun teklifinin görüşmelerine başlandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
En düşük emekli maaşı ve geçici işçi düzenlemesi teklifi, TBMM’de

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu, AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz başkanlığında, 'İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni görüşmek üzere toplandı. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 18 maddelik yasa teklifiyle ilgili komisyona sunum yaptı. Elitaş, en düşük emekli maaşına ilişkin, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın verdiği müjde kapsamında en düşük emekli maaşı, 7 bin 500 liraya çıkacak. Bu kapsamda bundan en çok faydalanacaklar; hem Bağ-Kur'lular hem de SSK'lılar olacak. Bu yıl emekli olacağı düşünülen 2 milyon 250 bin EYT'li vatandaşımızın da en düşük emekli maaşı, 7 bin 500 lira olacak. Bu düzenlemeden 15 milyon vatandaşımız yararlanacak. Yine teklifimiz ile Ramazan ve Kurban Bayramı emekli ikramiyelerini 900 lira artırıyoruz. 1100 TL olan bayram ikramiyesi, 2 bin liraya çıkarılıyor" dedi.

AK Parti'li Elitaş, teklifin ayrıca Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından arama-kurtarma çalışmalarına katılan Türk vatandaşlarına 'Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası', yurt dışından gelen arama-kurtarma ekiplerine ise 'Üstün Fedakarlık Nişanı' verilmesini öngördüğünü söyledi.

Teklifteki, geçici işçilerle ilgili bölüme değinen Elitaş, "Geçici işçi çalıştırılan kurum ve kuruluşlardaki kadrolarda herhangi bir şekilde boşalma olduğu takdirde kurum ilan edecek. Kıdem sırasına göre; halen çalışan veya çalışma hakkı bulunan geçici işçilere öncelik vermekle birlikte onları kadrolu işçi haline dönüştürmüş olacak" diye konuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER