Emekliler dikkat! Promosyon ödemeleri bugün başlıyor... 15 bin TL'ye varan promosyon

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta kamu bankalarında emekli promosyonlarının artırılacağını açıkladı. Emekli maaşı alanlara 8 ile 12 bin lira arasında maaşına göre promosyon ödemesi bugünden itibaren yapılmaya başlanacak. Emekli olmaya hak kazananlar ya da bankalarla yaptıkları anlaşma sona eren emekliler, maaşlarının yatması karşılığında bankalardan promosyon alabiliyorlar. Kamu bankaları promosyon miktarlarını güncelledi. Bazı özel bankaların da Mart ayı itibarıyla promosyon miktarlarını artırdığı görüldü. Özel bankalarda promosyon miktarı 15 bin TL'ye kadar çıkıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Emekliler dikkat! Promosyon ödemeleri bugün başlıyor... 15 bin TL'ye varan promosyon

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta Kayseri'de kamu bankalarının emekli promosyonlarını 8 ila 12 bin TL'ye çıkaracağını açıkladı. Erdoğan "Kamu bankalarımız bu yıl ki komisyon ödemelerini 8 bin TL ile 12 bin TL arasında belirledi. Diğer bankalarında bu rakamın altında kalmadan vereceğini umuyorum." dedi. Açıklamaya kadar Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat bankası gibi 5 bin TL'ye kadar maaş promosyonları veriliyordu. Böylece maaş tutarına göre promosyonlar kamu bankalarında 8 bin TL ile 12 bin TL arasında değişecek.

KAMU BANKALARI İÇİN ÖDEMELER

Kamu bankalarından maaş promosyonu alan emekliler, promosyon miktarlarındaki farkı alabilmek için başvuru yapabilecekler. Ödemeler ise bugünden gününden itibaren başlayacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan vedat Işıkhan, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada  "28 Mart itibarıyla emeklilerimizin promosyonları hesaplarına yatmış olacak" demişti. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER