Elsa’nın son arzusu yerine getirildi

Türkiye’yi 80 yıl önce İstanbul Beyoğlu’nda açtığı İnci Pastanesi’nde profiterolle tanıştıran Arnavut asıllı Lucas Zgoridis’in kızı Elsa Zgoridis İspanya’da hayatını kaybetti. Zgoridis’in cenazesi, vasiyeti üzerine İstanbul Şişli’de babasının yanına defnedildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Elsa’nın son arzusu yerine getirildi

İSTANBUL İstiklal Caddesi’nde 1944 yılında kurulan İnci Pastanesi’nde Lucas Zgoridis’in ürettiği profiterol, Türkiye’de çok sevildi. Lucas Zgoridis’in 2005’te vefatının ardından yerine kızı Elsa Zgoridis geçti. İspanya’nın Marbella şehrinde iki çocuğuyla yaşayan Elsa Zgoridis, Türkiye-İspanya arasında yıllarca mekik dokudu. Bir süredir solunum yetmezliği çeken Zgoridis, 18 Nisan’da, 84 yaşında vefat etti. Cenazesi 23 Nisan akşamı İstanbul’a getirilen profiterol kraliçesi için 24 Nisan’da Şişli’deki Rum Ortodoks Mezarlığı içinde bulunan Metamorfosis Rum Ortodoks Kilise’nde cenaze töreni düzenlendi. Elsa Zgoridis, törenin ardından babası Lucas Zgoridis’in yanına defnedildi.

‘TÜRKİYE SEVDALISIYDI’

Kızı Paola Loor, annesinin Türkiye sevdalısı olduğunu belirterek şunları söyledi: “Annem yıllarca İspanya’da yaşadı. Ölmeden önce cenazesinin Türkiye’ye getirilmesini ve İstanbul’da babasının mezarında toprağa verilmesini vasiyet etti. Prosedürler nedeniyle annemin cenazesini bir hafta sonra getirebildik. Vasiyet ettiği gibi babasının mezarına defnedip, son isteğini yerine getirdik. O Türkiye hayranıydı. Onun son isteğini yerine getirmekten dolayı hem mutlu hem de huzurluyum. Benim için yeri dolmayacak bir kayıp.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER