Elektronik müziğin büyük buluşması

Her bir performansın sadece işitsel değil, görsel şölene de dönüştüğü Sónar Istanbul 2024, 26-28 Nisan’da Zorlu PSM’de gerçekleşecek. Adam Beyer, Jan Blomqvist, Sevdaliza, Ryoji İkeda ve Pina Tesla gibi birçok ismi izleme fırsatı bulacağız.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Elektronik müziğin  büyük buluşması

Barselona’da doğup dünyaya yayılan özel bir festival Sonar. Müzik ve teknoloji bir araya geliyor, yaratıcılığın sınırları zorlanıyor. İstanbul ayağı bu yıl 26-28 Nisan’da 8’inci kez Zorlu PSM’de gerçekleşecek. Üç gün boyunca yerli ve yabancı onlarca ismi izleyeceğiz...

Her Sónar İstanbul’da Zorlu PSM’nin salonlarından, hatta koridorlarından elektronik müzik sesleri yükselir. Katılımcılar ellerinde festival çizelgesi, konserleri kaçırmamak için bir salondan diğerine koşturur. Sonradan üzülmemek için programı dikkatli incelemek gerekir. Biz de festivalin başlamasına günler kala açtık programı önümüze ve mutlaka izlemek istediğimiz 5 ismi belirledik.

◊ Sevdaliza: İran doğumlu şarkıcı, besteci ve söz yazarı. Etkileyici kostümleri ve sahne performanslarıyla dikkat çekiyor. Farklı müzik türlerini harmanlarken yapay zekâyı kullanarak yarattığı görsellerle de kadın, cinsiyet ve kimlik gibi konulara değiniyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER