Dünyanın en yalnız orkasıydı

Kiska hayatının 44 yılını esaret altında yaşamak zorunda bırakılmış bir katil balinaydı. Geçen hafta tahminen 47 yaşında, bakteriyel enfeksiyondan öldü. Yunuslara Özgürlük Platformu kurucusu Öykü Yağcı “Hayvana zulmün eğlenceli bir tarafı yok” diyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Dünyanın en yalnız orkasıydı

Kiska, Kanada-Ontario’daki Marineland adlı yunus parkında, beton bir havuzda tek başına yaşıyordu. Başka hiçbir deniz memelisiyle iletişimi olmayan tek tutsak orkaydı. Hayvanlara Karşı Etik Davranışlar Örgütü (PETA) bu yüzden ona ‘dünyanın en yalnız katil balinası’ lakabını vermişti. Ama ben ‘katil balina’ değil ‘orka’ diyeceğim. Çünkü bu hikâyede Kiska ‘katil’ değil kurban, tıpkı esaret altındaki tüm hayvanlar gibi.

Kiska, 1979’da tahminen 3 yaşında, Kuzey Atlantik Okyanusu’nda yakalandı ve İzlanda’daki bir yunus parkına götürüldü. Burada daha sonra ‘Free Willy’ filmlerinde kullanılacak Keiko ile kısa bir süre tutulup ardından Marineland’e satıldılar. Keiko daha sonra yeniden satıldı, kurtarıldı ve okyanusa geri bırakıldı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER